Властите в Ухан прибавиха 1290 смъртни случая към черната си

...
Властите в Ухан прибавиха 1290 смъртни случая към черната си
Коментари Харесай

Статистиката прибави още 1290 смъртни случая от COVID-19 в Ухан

Властите в Ухан прибавиха 1290 смъртни случая към черната си статистика.

Резкият скок при смъртните случаи идва от официално съобщение на кметството на Ухан, в което се показват тези 1290 смъртни случая. А повода е, че доста хора са умряли по домовете си, без да доближат до здравна помощ. Досега тези жертви на заболяването не са влизали в формалните статистики, които включват единствено хората, умряли в болницате, претрупани в продължение на седмици. В разгара на епидемията блокираната здравна система даже не е съумяла да тества всички случаи.

Така докладваните случаи доближава общо 4632, а грешката се изяснява със " закъсняло, пропуснато и неправилно докладване " на случаите.

Властите в централния китайски град оповестяват и за още 325 случая на инфектирани, за които досега не се знаеше. Така инфектираните с ковид в Ухан станаха общо 50 333, а в целия Китай откритите случаи са 82 367.

11-милионният град, откъдето болестта потегли през декември месец 2019 година, бе подложен под карантина в края на януари и преди седмицата тази карантина бе свалена. Обяснението е, че доста хора са умряли по домовете си, защото лечебните заведения са били претрупани и не са могли да ги одобряват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР