Властите в Ухан докладваха за нов клъстър на Covid-19 в

...
Властите в Ухан докладваха за нов клъстър на Covid-19 в
Коментари Харесай

Тестват цялото население на Ухан след нов клъстър на Covid-19

Властите в Ухан рапортуваха за нов клъстър на Covid-19 в града за първи път от 3 април насам, оповестяват международните медии.

Ухан е мястото, откъдето се счита, че е тръгнал новия ковид, и се трансформира в епицентъра на болестта в Китай. Според локалните управляващи новите случаи са от еднакъв жилищен комплекс. Клъстърът е от пет случая, като един от тях е на брачна половинка на към този момент преболедувал COVID-19. Мъжът й се води оздравял повече от месец.

Всички сегашни случаи са класифицирани като асимптоматични – положителни носители на вируса, само че без никакви признаци. Тези хора могат единствено да разнасят болестта без да боледуват, само че управляващите в Китай не ги включват в формалната численост на инфектираните. Асимптоматичните случаи се регистрират едвам когато някой от тях развие признаци на COVID-19, заяви bTV. 

Според локалните управляващи на територията на Ухан се наблюдават стотици случаи на асимптоматични носители на новия ковид.

Според документи, с които организация „ Ройтерс “ разполага, китайските управляващи имат намерение да изследват цялото население на Ухан в интервал от 10 дни. Там живеят 11 млн. души. Всеки обособен регион в града би трябвало да съобщи обстоен проект за проучване на централната власт до вторник.

Решението да се тества цялото население на китайския епицентър идва след публични подозрения по целия свят, че се задава втора вълна на новия ковид. В Германия, където ограниченията за обществено разграничаване бяха последователно разхлабени, скоростта на болестта още веднъж се е нараснала.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР