Властите в Тайван съобщават за най-малко 4 жертви и поне

...
Властите в Тайван съобщават за най-малко 4 жертви и поне
Коментари Харесай

Жертви и десетки ранени след земетресение с магнитуд 7,2 в Тайван

Властите в Тайван оповестяват за минимум 4 жертви и най-малко 50 ранени след най-мощното земетресение, блъснало страната през последните 25 години.

То е било с магнитуд от 7,2 по скалата на Рихтер съгласно локалните измервания. Според японската метеорологична организация силата му е била 7,7, а съгласно сеизмологичния институт на Съединени американски щати - 7,4.

Епицентърът на труса е бил на към 18 км източно от туристически град Хуалиен. Той е бил усетен както на сушата, по този начин и на прилежащите по-малки острови.

Регистриран е малко преди 8 часа сутринта локално време (около 0 часа GMT). След труса се оповестява се срутени здания и затрупани хора под отломките им.

В Южна Япония и във Филипините е било издадено предизвестие за заплаха от цунами.

Властите в Тайван споделят, че земетресението е било покрай сушата и не е било надълбоко и предизвестяват, че се чакат голям брой вторични земетресения в идващите дни.

Районът попада в сеизмична зона сред две тектонски плочи и земетресенията там са постоянно срещани. Благодарение на строгите правила за градеж и работещата система за предизвестие обаче островът е избегнал по-сериозно злополучие, споделят управляващите.

През септември 1999 е записано най-смъртоносносното земетресение в историята на страната. То е с магнитуд 7,6. Тогава умират 2,400 души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР