Властите в Стокхолм и редица други региони на Швеция изоставят

...
Властите в Стокхолм и редица други региони на Швеция изоставят
Коментари Харесай

Шведският скептицизъм към маските се изпарява

Властите в Стокхолм и редица други райони на Швеция изоставят досегашния си песимизъм и стартират да поучават хората да носят маски за лице, до момента в който страната се приготвя за трета вълна на COVID-19, съобщи Блумбърг.

Това развиване бележи поврат в шведската политика по отношение на противоепидемичните мерки и съответствува с възходящия брой на инфектираните с ковид в скандинавската страна. Днес управляващите в столицата Стокхолм предложиха хората да носят маски в публичния превоз когато и да е, а освен в час пик. Те също по този начин поучават да се носят маски в магазините и офисите.

През предходната седмица броят на новите случаи на инфектирани с COVID-19 в шведската столица е повишен с 27%.

Позицията на Швеция във връзка с маските за лице от дълго време е спорна, като държавният епидемиолог Андерс Тегнел неведнъж слага под въпрос тяхната резултатност. След близо година на интензивни диспути, маските за лице наподобява ще станат по-често срещани в най-многолюдната скандинавска нация.

„ Трябва да увеличим доста доста носенето на маски за лице “, разяснява експертът по инфекциозни заболявания Мария Ротцен Остлунд. „ Въпреки това еднократните маски са единствено допълнение към ограниченията, като най-важното си остава спазването на отдалеченост “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР