Властите в Шанхай обявиха от днес в полунощ китайско време

...
Властите в Шанхай обявиха от днес в полунощ китайско време
Коментари Харесай

Властите в Шанхай облекчават антиковидните ограничения

Властите в Шанхай оповестиха от през днешния ден в среднощ китайско време облекчение на антиковидните ограничения, което е спомагателна стъпка към цялостно повдигане на локдауна, който продължи два месеца и изнерви 25-те милиона поданици на мегаполиса, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31573
В икономическата столица на Китай беше въведен локдаун на стадии от края на март за управляващите да се оправят с епидемиологичния гърмеж в народен мащаб, оказал се най-тежкият от началото на пандемията в края на 2019 година

Противно на други страни Китай продължава да ползва тактиката си за " нулев коронавирус ", която се показва по-специално в налагане на карантини и локдауни при появяването на случаи на КОВИД-19, с цел да се избегнат смъртни случаи.

След като към този момент смекчиха някои ограничавания през последните седмици, градските управляващи в Шанхай оповестиха през днешния ден, че на жителите на зоните с невисок риск ще бъде разрешено от среднощ да се движат свободно из града.

Този значим стадий на облекчение на антиковидните ограничения ще засегне близо 22 милиона души, сподели пред публицисти заместник-кметът на Шанхай Цзун Мин.

От среднощ локално време (16:00 ч. по Гринуич) " градът ще навлезе в третата фаза (на облекчване на мерките) с цялостно връщане към нормалността ", което обаче ще е последователно, уточни тя.

Търговските центрове, супермаркетите, аптеките и салоните за хубост ще могат на работят на 75 % от потенциала си, сподели още Цзун.

Спортните зали и кината към момента ще останат затворени, а отварянето на образователните заведения ще се прави съгласно всеки обособен случай, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР