Властите в североизточния бразилски щат Пернамбуко съобщиха снощи, че вече

...
Властите в североизточния бразилски щат Пернамбуко съобщиха снощи, че вече
Коментари Харесай

Над 90 жертви на пороите в Бразилия, десетки са изчезнали

Властите в североизточния бразилски щат Пернамбуко оповестиха нощес, че към този момент са доказани 91 смъртни случаи вследствие на наводненията през почивните дни, а над 20 души към момента се водят изчезнали , съобщи Асошиейтед прес.

Стотици спасители не престават да търсят 26 души, за които още не се знае нищо, се споделя в публично известие.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро през вчерашния ден прелетя с хеликоптер над потърпевшия регион към столицата на Пернамбуко – Ресифи, и прилежащия регион Жабоатао дос Гуарарапес. След това президентът сподели пред публицисти, че поради подгизналата почва хеликоптерът не е можел да кацне.

Болсонаро уточни, че в последно време страната е претърпяла сходни бедствия в планините над Рио де Жанейро, в южния щат Баиа и в щата Минас Жераис.

Бразилското държавно управление приготвя отделянето на средства за общините, където е оповестено изключително състояние , заяви на конференция министърът на районното развиване Даниел Ферейра.

Той сподели също, че разполагаем е и нова кредитна линия, която може да се употребява от градовете, наранени от такива бедствия.

Според специалисти климатичните промени способстват за по-интензивни превалявания , а Междуправителствената група по климатичните промени дефинира региона на град Ресифи като един от най-уязвимите в света. Разположен на дребна надморска височина, регионът с население от 4 милиона души е в делтата на три реки, включва заливни низини и мрежа от десетки канали.

През март Ресифи стана първият латиноамерикански град, който се включи в стратегия, която ще обезпечава застраховка против климатични бедствия. Тя е основана от локални и районни управляващи и се финансира от Германската банка за развиване KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau).

Службата за гражданска отбрана разгласи, че наводненията са принудили 5000 души да изоставен домовете си и увеличи степента на паника за заплаха от земни свличания. Дъждът не стопира, въпреки и към този момент не по този начин натоварен.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР