Властите в Северна Германия призоваха хиляди граждани да се явят

...
Властите в Северна Германия призоваха хиляди граждани да се явят
Коментари Харесай

Медицинска сестра в Германия ваксинирала хиляди с физиологичен разтвор

 Властите в Северна Германия приканиха хиляди жители да се явят за нова имунизация против COVID-19, откакто полицейско следствие разкри, че здравна сестра от Червения кръст евентуално им е инжектирала физиологичен разтвор, оповестява " Фокус ".

Сестрата е обвинена, че е поставяла на хората физиологичен разтвор вместо ваксини при започване на пролетта във имунизационния център във Фризия.

" Напълно съм шокиран от този случай ", разяснява регионалният админ Свен Амброси във Facebook, до момента в който локалните управляващи през вчерашния ден изпратиха покана до към 8 600 души да се имунизират още веднъж.

Повечето хора, които са наранени, са отишли да се имунизират през март и април. Въпреки че физиологичният разтвор е безопасен, доста от излъганите са в преклонна възраст и са изложени на по-висок риск при заразяване с ковид.

Мотивът за дейностите на здравната сестра все още остава неразбираем, само че в предишното тя е разгласила скептични възгледи за имунизациите в обществените мрежи, оповестиха от немската полиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР