Властите в САЩ се договориха с компания Pfizer за доставката

...
Властите в САЩ се договориха с компания Pfizer за доставката
Коментари Харесай

САЩ договориха с Pfizer доставка на 1 милион дози от новото лекарство срещу коронавирус

Властите в Съединени американски щати се договориха с компания Pfizer за доставката на няколко милиона дози от новото пробно лекарство против ковид, в случай че то бъде прието за дейно и утвърдено от американската Агенция за храните и медикаментите. Това съобщи президентът, представен от БГНЕС.

„ Още една добра вест. Вчера вечерта получихме вълнуваща вест за още едно евентуално мощно лекуване на ковид – това са таблетки, създадени от Pfizer, които могат да понижат доста риска от хоспитализация или гибел, в случай че се одобряват скоро, откакто сте се заразили ”, сподели президентът. „ Ако бъдат позволени от организацията, скоро у нас може да се появят таблетки, които разрешават да се излекувате след заразяване с вируса ”, посочи той.
 Англия първа в света утвърди лекарството против COVID-19 на Merck Англия първа в света утвърди лекарството против COVID-19 на Merck
Обединеното кралство стана първата страна в света, която утвърди " Молнупиравир ", лекарство за ковид, създадено от американските...

Байдън заяви, че страната е поръчала към този момент един милион дози. „ Този тип лекуване ще стане още един инструмент в нашия боеприпас, с чиято помощ ще можем да защитим хората от най-лошите последствия на ковид ”, сподели още Байдън. 

Днес Pfizer заяви, че клиничното изпитване на първото по рода си хапче за лекуване на COVID-19 демонстрира, че то е доста дейно. Лекарството, наречено Paxlovid, измежду възрастни пациенти с ковид, обявиха от Pfizer.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР