Властите в САЩ съобщиха за 3157 смъртни случая от в

...
Властите в САЩ съобщиха за 3157 смъртни случая от в
Коментари Харесай

3100 смъртни случая от COVID-19 за ден в Щатите - 20% над предишния рекорд

Властите в Съединени американски щати оповестиха за 3157 смъртни случая от в границите на един ден – тъмен нов връх за пандемията - и здравните системи се борят да се оправят с тежестта на влошаващото се състояние, съобщи Си Ен Ен.
Тези 3100 смъртни случая за ден бележат нарастване с към 20% от предходния връх от 2 603 от 15 април.
В хода на пандемията в Съединени американски щати към този момент са умряли 273 799 души и повече от 13,9 милиона са били инфектирани, сочат данни от. Новият тъмен връх идва в миг, когато в Съединени американски щати означават скок в увеличението на случаите на зараза и на постъпване в лечебни заведения, които припомнят на случилото се пролетта, само че здравните специалисти предизвестяват, че ситуацията ще се утежни още повече през зимата.
Пикът на смъртните случаи от ковид се случи същия ден, в който приетите в болница прескочиха цифрата 100 000, сочат резултатите от плана за следене на случаите на COVID-19. Броят на хоспитализациите непрестанно нараства през последния месец, като слага върхове съвсем всеки ден от 10 ноември, а специалистите се тормозят, че системите за здравни грижи скоро ще стигнат до ръба на опциите си.
 СЗО обмисля въвеждане на електронни документи за имунизация СЗО обмисля въвеждане на електронни документи за имунизация
Световната здравна организация (СЗО) не предлага на държавите-членки да издават „ имунизационни паспорти “ на жители, кои...
Системата за незабавни повиквания 911 е " в точка на изкривяване ", съобщи Американската асоциация за коли за спешна помощ, която съставлява всички национални служби за кола за спешна помощ.
" Без в допълнение облекчение наподобява, че ще се прекърши, даже когато навлезем в третата вълна на вируса в щатите от Средния Запад и Запада ", се споделя в писмото.
А основният чиновник на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите съобщи, че нещата скоро няма да наподобяват по-добре за лечебните заведения.
" Реалността е декември, януари и февруари ще бъдат тежки времена. Всъщност имам вяра, че това ще бъде най-трудният интервал в историята на публичното здраве на тази нация, най-много поради напрежението, на който ще бъде изложена здравната система “, сподели доктор Робърт Редфийлд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР