Властите в САЩ оказвали натиск върху тайванския чипмейкърMediaTek очаква големи

...
Властите в САЩ оказвали натиск върху тайванския чипмейкърMediaTek очаква големи
Коментари Харесай

Ще остане ли Huawei и без MediaTek?

Властите в Съединени американски щати оказвали напън върху тайванския чипмейкър

MediaTek чака огромни поръчки от Huawei, само че Съединени американски щати могат да попречат на партньорството
(снимка: Huawei)

Облаците над Huawei могат да се сгъстят, в случай че се потвърдят слуховете, че държавното управление на Съединени американски щати се пробва да ограничи доставките на чипове за компанията от тайванската Mediа Tek.

TSMC, най-големият производител на чипове по поръчка, скоро няма да може да извършва поръчки за Huawei, в частност – за едночиповите системи (SoC) Kirin. А това значи, че китайската компания би трябвало незабавно да откри различен снабдител.

Логичният заместител за осъществяване на поръчките е различен тайвански чипмейкър – MediaTek. Huawei към този момент интензивно употребява ресурсите на тази компания и в близко бъдеще може даже да стане най-големият й клиент.

Въпреки това могат да зародят компликации. Публикация на UDN твърди, че американските управляващи са поискали от министерството на стопанската система на Тайван да убеди MediaTek да понижи доставките на свои артикули за Huawei. Подробности не са известни, само че новината за сходен напън е притеснителна за Huawei.
още по тематиката
Представители на министерството на стопанската система на Тайван настояват, че не са получавали никакви претенции от страна на Съединени американски щати, а самата MediaTek назовава сходни клюки неоснователни.

Но като се имат поради интензитетът и мащабът на напън на Съединени американски щати върху Huawei, не е изключено американските управляващи да се опитат да повлияят по някакъв метод на MediaTek, която се обрисува като избавителна опция за Huawei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР