Властите в САЩ арестуваха тайвански гражданин, обвинен в управлението на

...
Властите в САЩ арестуваха тайвански гражданин, обвинен в управлението на
Коментари Харесай

ФБР арестува собственика на нелегалния онлайн пазар в тъмната мрежа Incognito Market

Властите в Съединени американски щати арестуваха тайвански жител, упрекнат в ръководството на онлайн пазара за опиати в тъмната мрежа Incognito Market. Разследващите настояват, че платформата се е употребила за продажба на разнообразни типове дрога. Стойността на незаконните покупко-продажби пък надвишава 100 милиона $, като заплащанията са били осъществявани главно с криптовалута.

Прокурорите разясняват, че 23-годишният Руи Сянг Лин, тайвански жител, е управлявал Incognito Market под псевдонима „ Pharoah “ и е взел участие във всички осъществявани интервенции през платформата:

„ Лин е следил дейностите на своите чиновници, снабдители и клиенти, и е имал крайната дума при вземането на решения по отношение на всички интервенции от основаването на пазара през октомври 2020 година до затварянето му през март тази година. Така наречената „ тъмна мрежа “ не е безвредно леговище за нито един човек или организация, решили да нарушат закона. “, декларира прокурор Деймиън Уилямс.

Лин е бил задържан на летище „ Джон Ф. Кенеди “ в Ню Йорк в събота и през днешния ден ще бъде изправен пред съда на Южния окръг на Ню Йорк. Той е упрекнат в присъединяване в дългогодишно незаконно начинание, разпространяване на опиати, пране на пари и продажба на фалшифицирани и погрешно брандирани медикаменти. Обвинението в разпространяване на опиати носи наложителна минимална присъда от 10 години и оптималната евентуална присъда пожизнен затвор. Останалите обвинявания носят общ най-много от 25 години отнемане от независимост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР