Властите в Сърбия са арестували четирима души по подозрения, че

...
Властите в Сърбия са арестували четирима души по подозрения, че
Коментари Харесай

В Сърбия разбиха схема за получаване на българско гражданство

Властите в Сърбия са арестували четирима души по съмнения, че с подкупи са уреждали издаването на погрешни документи, с които сърби могат да получат българско поданство.
Това излиза наяве от известие на интернет страницата на сръбското Министерство на вътрешните работи късно в четвъртък. Акцията е извършена от полицията, Отдела за битка против корупцията и Специалния антикорупционен отдел на прокуратурата в Ниш.
Арестуваните са чиновник на общината в Пирот, доктор от Димитровград, още един жител на Димитровград и един на град Чуприя. За последните двама се счита, че през последните две години са плащали подкупи на лекаря от Димитровград да издава лъжливи уверения на трети лица, че са прекосявали през избрани прегледи.
За същите трети лица двамата са предавали подкупи и на служителя на общината в Пирот, с цел да записва в документите й, че имат български генезис. Целта е била тази погрешна информация да бъде представяна на българските управляващи и да се получава българско поданство.
В известието на сръбското Министерство на вътрешните работи не се загатва на какъв брой души са издадени такива погрешни документи за посочения интервал от 2 години.
Информацията за арести пристигна часове откакто наблюдаващият прокурор по делото за корупционните практики в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Ангел Кънев заяви, че дейности по следствието се правят и в няколко непознати страни Украйна, Западни Балкани и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР