Властите в Сърбия обслужват руските интереси. Има реална опасност от

...
Властите в Сърбия обслужват руските интереси. Има реална опасност от
Коментари Харесай

Бивш генерал от НАТО: Има риск от война на Балканите, Сърбия е ръката на Русия

Властите в Сърбия обслужват съветските ползи. Има действителна заплаха от нова война на Балканите, в случай че Русия не бъде спряна в Украйна. Това предизвестие насочи някогашният военачалник от НАТО Уесли Кларк в изявление за Си Ен Ен.

„ На Балканите се усеща съветската ръка. Сърбия е ръката на Русия на Балканите. Сърбия обслужва съветските ползи “, сподели Кларк.

„ Президентът Александър Вучич е интелигентен. Той се пробва да внуши, че разиграва и двете страни, само че в последна сметка ще направи това, което ще изиска от него Путин. Това, което той желае от Путин е да получи поддръжка за потреблението на неговите сили в Косово. Той желае да вземе най-малко половината от северната част на Косово, а може би и повече “, добавя още той в изявление пред Кристиан Аманпур.

 Горещините не престават и в идващите дни, превалявания – единствено тук-там България 2 мин. Горещините не престават и в идващите дни, превалявания – единствено тук-там  Как се трансформира уеб браншът през 2024 година Advertorial 6 мин. Как се трансформира уеб браншът през 2024 година  Проф. Марчев: Жегите са неприятни, само че са по-малко рискови от студовете Тази сутрин 3 мин. Проф. Марчев: Жегите са неприятни, само че са по-малко рискови от студовете  Задържаха пийнал прокурор зад кормилото България 1 мин. Задържаха пийнал прокурор зад кормилото  Гергана Илиева: Знаех, че ще работя в фамилната компания още когато бях на 5 годинки (ВИДЕО) Жените на България 6 мин. Гергана Илиева: Знаех, че ще работя в фамилната компания още когато бях на 5 годинки (ВИДЕО)  „ Ще предоставим на Украйна системи за Противовъздушна отбрана “: Байдън откри срещата на върха на НАТО Светът 3 мин. „ Ще предоставим на Украйна системи за Противовъздушна отбрана “: Байдън откри срещата на върха на НАТО  Грозят го 18 години затвор: Започва делото против Алек Болдуин Любопитно 4 мин. Грозят го 18 години затвор: Започва делото против Алек Болдуин  Горещините не престават и в идващите дни, превалявания – единствено тук-там България 2 мин. Горещините не престават и в идващите дни, превалявания – единствено тук-там  Как се трансформира уеб браншът през 2024 година Advertorial 6 мин. Как се трансформира уеб браншът през 2024 година  Проф. Марчев: Жегите са неприятни, само че са по-малко рискови от студовете Тази сутрин 3 мин. Проф. Марчев: Жегите са неприятни, само че са по-малко рискови от студовете  Задържаха пийнал прокурор зад кормилото България 1 мин. Задържаха пийнал прокурор зад кормилото  Гергана Илиева: Знаех, че ще работя в фамилната компания още когато бях на 5 годинки (ВИДЕО) Жените на България 6 мин. Гергана Илиева: Знаех, че ще работя в фамилната компания още когато бях на 5 годинки (ВИДЕО)  „ Ще предоставим на Украйна системи за Противовъздушна отбрана “: Байдън откри срещата на върха на НАТО Светът 3 мин. „ Ще предоставим на Украйна системи за Противовъздушна отбрана “: Байдън откри срещата на върха на НАТО  Грозят го 18 години затвор: Започва делото против Алек Болдуин Любопитно 4 мин. Грозят го 18 години затвор: Започва делото против Алек Болдуин

Уесли Кларк предизвести, че това не са единствените териториални искания на режима в Белград. „ Те желаят да поделят Босна и Херцеговина - да причислят Република Сръбска и да основат „ Велика Сърбия “. Всичко това значи етническо пречистване на Балканите. Ние бяхме очевидци на доста принуждение и на голям брой убийства през последните 30 години. Ние смятахме, че НАТО е спрял тези неща, само че в случай че има проблем в Украйна, този проблем ще се разшири и на Балканите. Лидери като косовският министър председател ще би трябвало да се изправят пред това предизвикателство “, сподели още американският военачалник.

Според него „ НАТО би трябвало да се намеси в Украйна, по този начин както е сторил това в Косово през 1999 година “.

„ Путин знае доста добре, че ние не желаеме провокации, които могат да доведат до нуклеарна борба и непрестанно ни предизвестява с нуклеарни тренировки. Това са времена, в които НАТО би трябвало да удвои решителността си, че Путин няма да победи. Трябва да създадем доста повече от доставката на оръжия. НАТО би трябвало да направи повече. Например през днешния ден след 25 година Косово е свободна и демократична страна. Бях там. Всички си спомнят за ужаса, както и самият Албин Курти. Всички са признателни на НАТО. Същото би трябвало да стане и в Украйна. Ние сме длъжни да спасим Украйна. Това е дълг на НАТО “, беше безапелационен военачалник Уесли Кларк.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР