Властите в Съединените щати обявиха във вторник, че очакват конструктивен

...
Властите в Съединените щати обявиха във вторник, че очакват конструктивен
Коментари Харесай

САЩ искат от Иран диалог по ядрената сделка без други искания

Властите в Съединените щати оповестиха във вторник, че чакат градивен отговор от Иран по отношение на възобновяването на нуклеарното съглашение от 2015 година, което изключва " странни " въпроси.
 Иран изключва 20 камери на МААЕ в нуклеарните си обекти Обновена
Иран изключва 20 камери на МААЕ в нуклеарните си обекти

Отмъщение на Техеран за последния отчет на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации

Това е вероятен коментар на настояването на Иран неговият Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война да бъде изключен от американския лист на тероризма.

" Очакваме градивен отговор от иранците, отговор, който оставя зад себе си въпроси, които са отвън рамките на JCPOA ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от " Ройтерс ".

През 2018 година тогавашните Съединени американски щати Президентът Доналд Тръмп се отхвърли от съглашението, според което Иран ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на освобождение от стопански наказания, което накара Иран да стартира да нарушава главните си нуклеарни ограничавания към година по-късно.
 Израел желае водени от Съединени американски щати районни сили против Иран
Израел желае водени от Съединени американски щати районни сили против Иран

Предложението идва на фона на идната аудиенция на Джо Байдън в Израел и ОАЕ

Прайс дава отговор на въпроси по отношение на изказването на иранския външен министър, че Техеран е внесъл ново предложение за възкръсване на съглашението, което представителят на Съединени американски щати не прегледа в детайли.

Пактът изглеждаше покрай възобновление през март, само че договарянията бяха хвърлени в безпорядък по отношение на съветските претенции в последния миг и дали Съединените щати биха могли да отстранят IRGC, който управлява елитните въоръжени и разследващи сили, които Вашингтон упреква в световна терористична акция, от своята Външна терористична организация ( FTO) лист.

Администрацията на президента Джо Байдън даде ясно да се разбере, че няма проект за унищожаване на гвардейците от листата , стъпка, която би имала стеснен на практика резултат, само че би разгневила доста американски конгресмени.

Припомняме, че министърът на защитата на Израел Бени Ганц настоя за водени от Съединени американски щати районни сили против Иран.

Иранската нуклеарна стратегия и досегашните безплодни интернационалните договаряния за обновяване на съглашението от 2015 година, което я лимитира, са измежду въпросите, които евентуално ще бъдат в дневния ред на Байдън по време на визитата му в Израел и Саудитска Арабия идващия месец.
 Бенет: Без интернационален напън Иран скоро получава нуклеарно оръжие
Бенет: Без интернационален напън Иран скоро получава нуклеарно оръжие

Отново атакува остарелия съперник на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР