Властите в руската Белгородска област, която граничи с Украйна, обявиха

...
Властите в руската Белгородска област, която граничи с Украйна, обявиха
Коментари Харесай

Руският Белгородски регион, граничещ с Украйна, обяви състояние на „терористична заплаха“

Властите в съветската Белгородска област, която граничи с Украйна, оповестиха безсрочно положение на „ терористична опасност “, откакто фабрика беше обстреляна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В Борисовка цивилен индустриален обект беше нападнат през нощта от украинските сили, заяви тази заран губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в „ Телеграм “.

Гладков уточни, че затова е належащо да бъде продължен „ код жълто “, подобаващ на нараснала опасност от терористично нахлуване, за неопределен срок.

До момента съветските губернатори имаха право да афишират „ код жълто “ за най-много 15 дни в региона, която управляват.

В началото на седмицата съветският президент Владимир Путин издаде декрет, с който разрешава на губернаторите да афишират положение на „ терористична опасност “ за неустановен интервал от време.

При опасност от тероризъм равнището е двустепенно – жълто и алено, а свободите на локалното население се лимитират, да вземем за пример посредством вечерен час и инспекции на транспортни средства и жители.

Преди Белгород, граничните райони Курска и Брянска област към този момент вкараха тази седмица подобен режим.

Причината за въвеждането на положение на безсрочна „ терористична опасност “ в Белгородска област стана огромен пожар в Борисовка, на към 30 километра западно от регионалния център.

Според управляващите, пожарът е бил провокиран от обстрел от украинска територия. Но жертви и вреди няма, сподели губернатор Гладков.

От постове в обществените мрежи излиза наяве, че фабриката е произвеждала железни съставни елементи за градеж на мостове, в това число за моста от съветска територия към полуостров Крим, анексиран от Москва през 2014 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР