Властите в Русия скоро ще увеличат минималната работна заплата, заплатите

...
Властите в Русия скоро ще увеличат минималната работна заплата, заплатите
Коментари Харесай

Путин бори обедняването в Русия с увеличаване на заплатите


Властите в Русия скоро ще усилят минималната работна заплата, заплатите на държавните чиновници, както и всички обществени помощи, в това число пенсиите. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, откривайки в сряда среща за социално-икономическите провокации пред страната.

Това се случва дни след наложените санkции от Запада разследване, на което съветската рубла се обезцени съвсем двойно по отношение на американския $ и от равнища близки до 75 рубли за $ на 7 март се доближиха котировки от 139 рубли за $. В момента котировката е 106 рубли за $.

В момента минималното заплащане в Русия на федерално равнище е 13 617 рубли или към 220 лева

" Разбирам, че покачването на цените се отразява съществено на приходите на хората. Затова в близко бъдеще ще вземем решение да увеличим всички обществени помощи, в това число и пенсии. Ще увеличим минималната работна заплата и както и увеличение на заплатите в обществения сектор” – сподели президентът.

Той разпореди на държавното управление да пресметна точните параметри на такова нарастване, и добави че „ даже в сегашната тежка обстановка в края на годината би трябвало да реализираме понижаване на равнището на бедността и неравенството. Това е изцяло постижима задача и през днешния ден ",

Путин прикани Министерския съвет и районите да се концентрират върху тази задача и добави, че тя „ е освен от стопански темперамент, само че е и въпрос на обществена правдивост “.

По думите на Путин Русия може да реализира това без да печата пари: " Няма потребност Руската централна банка да печата пари, а страната има задоволително финансови запаси, с цел да се бори със сегашните провокации ".

" Икономиката и бизнесът ни имат нужните запаси, с цел да изпълнят всички сложени цели, провокациите единствено ще ни активизират ", уточни той. По думите му съветската стопанска система ще успее да се приспособи към новата действителност, наложена от глобите на Запада против Москва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР