Властите в Рио де Жанейро съобщиха, че изземат контрола над

...
Властите в Рио де Жанейро съобщиха, че изземат контрола над
Коментари Харесай

Властите в Рио де Жанейро си връщат контрола над Маракана

Властите в Рио де Жанейро оповестиха, че изземат контрола над именития стадион " Маракана ", който досега се управляваше от частни лица.

Губернаторът на Рио де Жанейро Уилсън Витцел сподели на конференция в понеделник, че " Консорциум Маракана " има отговорности към управляващите в размер от 10 милиона $, насъбрани от март 2017 година, което е и причина за отнемането на най-големия стадион в Бразилия.

От консорциума, в чиято основа е строителният колос " Одебрехт ", отхвърлиха коментар по случая, като само обявиха, че желаят първо да се срещнат с претекстовете за решението.

Според Витцел процедурата по прехвърлянето на ръководството на стадиона в ръцете на локалната власт ще завърши в границите на идващите 30 дни.

Наскоро висши служители в " Одебрехт ", включително и президентът на компанията, бяха задържани при интервенция " Автомивка ", която разкри корупционни схеми за милиарди долари.

Стадион " Маракана ", който е бил два пъти хазаин на международни финали, ще одобри и финала на Копа Америка на 7 юли тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР