Властите в Рим и областта Лацио, която включва италианската столица,

...
Властите в Рим и областта Лацио, която включва италианската столица,
Коментари Харесай

В Рим въведоха задължително носене на маски на открито

Властите в Рим и региона Лацио, която включва италианската столица, разпоредиха през днешния ден наложителното носене на маска навън в опит да лимитират разпространяването на новия ковид, съобщи Ройтерс.

Вчера в Италия бяха регистрирани над 2000 новозаразени, което става за пръв път от началото на април. Само в област Лацио новите случаи са 265 и това породи опасения.

По думите на основния районен доктор Алесио д'Амато множеството от тези хора са се заразили поради неспазването на разпоредбите за носене на маска и физическо разграничаване.

И в други италиански области, в това число Кампания с основен град Неапол, носенето на маска на открито към този момент е наложително. Преди това маските трябваше да се поставят единствено в закрити пространства като магазини и киносалони.

Италия бе първата страна в Европа, връхлетяна от новия ковид, и е на второ място на континента след Англия по брой умряли от причиняваното от него респираторно заболяване (близо 36 хиляди). От началото на епидемията през февруари в Италия са били регистрирани 317 407 случая на ковид. С извънредно строги ограничаващи ограничения държавното управление съумя да сложи под надзор разпространяването на болестта.

Но през последните два месеца новите случаи започнаха да се усилват, въпреки и не с толкоз, колкото във Франция, Испания и Англия. Засега италианският министър председател Джузепе Конте изключва връщането към националната карантина, само че управляващите в някои райони споделят, че карантина може да бъде налагана на обособени места, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР