Властите в Полша обсъждат възможността за експулсиране на руски дипломати

...
Властите в Полша обсъждат възможността за експулсиране на руски дипломати
Коментари Харесай

Полша иска да гони руски дипломати от солидарност с Великобритания

Властите в Полша разискват опцията за експулсиране на съветски дипломати от страната в символ на взаимност с Англия след отравянето на някогашния офицер на ГРУ Сергей Скрипал. Това оповестяват полски медии, базирайки се на източници от държавното управление.

Уточнява се, че Варшава също по този начин желае да наложи наказания против съветски компании и длъжностни лица. Отбелязва се още, че полемиките по този въпрос са почнали още през предходната седмица, само че решението е било отсрочено, до момента в който не станат ясни резултатите от президентските избори в Русия.

Източниците са съобщили, че полското държавно управление счита, че най-хубавото решение е взаимни дейности против Русия на ниво Европейски съюз. Но в случай че европейските управляващи не съумеят да реализират единно решение, Варшава ще вкара свои лични ограничаващи ограничения.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Полша Конрад Шимански съобщи, че Варшава се пробва да убеди Берлин да се откаже от строителството на газопровода " Северен поток - 2 " на фона на случая " Скрипал ". По думите му, този случай дава съображение " да се замислим дали Русия е сътрудник, който заслужава доверие ".

Скрипал и щерка му Юлия бяха открити на 4 март в безсъзнание в британския град Солсбъри. Според английското държавно управление те са били отровени с нервнопаралитично вещество, създадено от Русия.

Лондон твърди, че покушението е осъществено от Москва. Британският министър председател Тереза Мей разгласи редица ограничаващи ограничения против Русия, в това число депортирането на 23-ма съветски дипломати и замразяването на двустранни контакти на високо ниво.

В отговор на съветското външно министерство разгласи за личност нон грата 23-ма чиновници на английското посолство в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР