Властите в Полша няма да признаят никакви договорености по мигрантската

...
Властите в Полша няма да признаят никакви договорености по мигрантската
Коментари Харесай

Полша: Няма да признаем договорки за мигрантите, постигнати зад гърба ни

Властите в Полша няма да признаят никакви договорености по мигрантската рецесия на полско-беларуската граница, които бъдат реализирани без присъединяване на Варшава. Това съобщи президентът Анджей Дуда по време на визитата си в Черна гора.

Полша няма да признае никакви съглашения, които бъдат реализирани „ през главите ни ”, беше коментарът на Дуда във връзка извършения сред канцлера Ангела Меркел и президента на Беларус Александър Лукашенко диалог.
Чехия предложи помощ на Полша при запазване на границите й
Чешката република е подготвена да помогне на Полша при положение на нужда за решение на комплицираната обстановка на полско-беларуската граница,...

„ Ако се приказва за някакви договорености, които би трябвало да са наложителни за Полша и полските управляващи или които полските управляващи би трябвало да извършват по един или различен метод, то това ще бъдат съглашения, реализирани извънредно от нас – във форматите, в които участваме директно и в които Полша е показана на уместно равнище ”, сподели полският държавен глава.

Няма да признаем и да съблюдаваме никакви други договорености. Ние няма да вършим нищо, което е в съгласие зад тила ни. Ние сме суверенна страна, която има право да взема решение сама ”, акцентира той.

В понеделник Лукашенко и Макрон организираха 50-минутен телефонен диалог, по време на който разискаха пътя за разрешаване на мигрантската рецесия. Те разясниха също нуждата от оказване на филантропична помощ на мигрантите, които се намират на границата на Беларус с страни от Европейски Съюз, и се схванаха да продължат контактите по тази тематика.

Говорителят на немското държавно управление Щефан Зайберт съобщи, че за урегулирането на трагичната обстановка по границата сред Полша и Беларус, „ има смисъл да се беседва и с тези в Минск, които могат да трансформират обстановката. Дори да става въпрос за водач, чиято легитимност Германия и останалите европейски страни не признават ”. Такава беше неговата реакция на рецензията за извършения сред Меркел и Лукашенко телефонен диалог.
Англия удостовери изпращането на боен личен състав на границата Полша-Беларус
Британското министерство на защитата удостовери, че е изпратило група военни на границата сред Полша и Беларус поради обострената мигра...

Той разясни, че Меркел се е обадила в Минск, „ с цел да откри филантропично решение, да вземем за пример да обезпечи достъп до мигрантите на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (UNHCR) ”. По думите на представителя, „ UNHCR има подготвеност да се включи и ние виждаме, че първата помощ към този момент стартира да постъпва ”.

Освен това позицията на Берлин и на Брюксел по зародилата обстановка, в това число по въпроса за глобите против Минск, който носи отговорност за напора на бежанци, съответстват.

„ Меркел съгласува този диалог с Европейската комисия и уведоми авансово значимите сътрудници от района ”, сподели държавният представител, наблягайки, че канцлерът показва позициите на Европейски Съюз по този въпрос.

Това, обаче, провокира отрицателна реакция от страна на Полша. Според представителя на полското държавно управление Петър Мюлер, самият факт, че подобен диалог се е състоял, провокира изненада, защото той в избран смисъл легитимира Лукашенко, който Европейски Съюз не признава за президент на Беларус. 
Около 100 мигранти пробиха граничната ограда и нахлуха в Полша от Беларус (ВИДЕО)
На Граничен контролно-пропусквателен пункт Брузги на полско-беларуската граница група мигранти са съумели да пробият оградата и са нахлули на полска територия, заяви Sput...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР