Властите в Полша и Словакия призовават съюзниците си да осигурят

...
Властите в Полша и Словакия призовават съюзниците си да осигурят
Коментари Харесай

Полша и Словакия поискаха НАТО да изпрати изтребители на Киев, готови са да дадат и своите

Властите в Полша и Словакия приканват съдружниците си да обезпечат изтребители на Украйна и акцентират, че са подготвени да изпратят своите руски свръхзвукови изтребители МиГ-29 на Киев като част от интернационална коалиция, съобщи АП.

Засега остава неразбираемо дали други западни поддръжници на Украйна са подготвени да създадат тази крачка.

Мисля, че е време да се вземе решение. Хората в Украйна умират. Наистина можем да им помогнем, написа през вчерашния ден във " Facebook " словашкият министър на защитата Ярослав Над, представен от Българска телеграфна агенция.

Полският президент Анджей Дуда сподели в сряда по американската телевизия Си Ен Ен, че Полша е подготвена да даде на Украйна своите МиГ в коалиция с други страни.

Над също сподели, в сряда че обсъждал това с полския му сътрудник на среща в Швеция и двамата са били единомислещи по въпроса.

Полското военно ведомство сподели в изказване, че Варшава е подготвена да съобщи своите изтребители МиГ-29 на Украйна като част от интернационална коалиция.

Украйна настоятелно моли Запада за изтребители, с цел да укрепи защитата си във войната, която навлезе във втората си година. И въпреки Киев да получи обещания за танкове, някои от които към този момент идват, за момента няма признаци, че по-големите страни като Съединени американски щати и Англия ще се съгласят да изпратят и изтребители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР