Властите в Пекин въведоха задължително изискване за преминаване на два

...
Властите в Пекин въведоха задължително изискване за преминаване на два
Коментари Харесай

Пекинските власти въведоха двоен тест

Властите в Пекин вкараха наложително условие за прекосяване на два теста за ковид при влизане в града, които ще са годни минимум два месеца. Това оповестиха от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в неделя.

Първият тест би трябвало да бъде изработен 48 часа преди идването в Пекин от други райони на Китай (това предписание беше в действие преди). Вторият - в границите на 72 часа след влизане в града. Тази мярка, както се прецизира, е предопределена за „ ускорение на елиминирането на епидемиологичните опасности “ и ще бъде в действие от 22 януари до края на март.

Както беше маркирано, при липса на прекосяване на проби след идване в столицата, в мобилното приложение „ Здравен код “, което е наложително за потребление от всеки жител и чужденец, може да се появи запис, в наличието на който той няма да може да посетете универсални магазини, магазини, обществени събития и държавни организации.

В събота Пекинският комитет по хигиена и здраве разгласи за първи път случай на заразяване с варианта Omicron в столицата. В момента това е единственият местен случай на коронавирусна зараза в Пекин (всички други пациенти, подложени на лекуване в лечебни заведения в китайската столица, са от чужбина). В същия ден лекарите неотложно ревизираха 13 000 души в града, които са имали контакт със инфектираното лице или са се озовали на местата, които е посетил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР