Властите в Нова Зеландия заявиха, че ще повдигнат обвинения на

...
Властите в Нова Зеландия заявиха, че ще повдигнат обвинения на
Коментари Харесай

Мъж, поставен под карантина, отиде в супермаркет

Властите в Нова Зеландия обявиха, че ще издигнат обвинявания на мъж с ковид, който е нарушил карантината в Окланд, с цел да пазари в супермаркет, съобщи Асошиейтед прес.

Дарин Уеб, който управлява системата за изолираност и карантина в страната, сподели, че 32-годишният мъж е прескочил оградата на хотел "Стамфорд плаза ", излязъл е на открито и се е върнал по-късно повече от час. По-късно мъжът е дал позитивна проба за ковид. Мъжът е новозеландски жител, който наскоро се е завърнал от Индия и дейностите му са "напълно неприемливи ", сподели Уеб.

COVID-19 се завърна в Нова Зеландия

Нова Зеландия съумя да възпре всеобщото разпространяване на ковид и се пробва да лимитира случаите на границата, като слага идващите в страната под 14-дневна карантина в разнообразни хотели.

В взаимозависимост от тежестта на обвиняванията мъжът е застрашен от санкция или до шест месеца затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Камерите за видеонаблюдение демонстрират, че мъжът не е бил в непосредствен контакт с други хора в супермаркета и е употребявал каса за самообслужване. Въпреки това магазинът е затворен за подробно разчистване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР