Властите в Мумбай затвориха фабрика за бои след обвинения, че

...
Властите в Мумбай затвориха фабрика за бои след обвинения, че
Коментари Харесай

Защо бездомните кучета в Мумбай посиняха

Властите в Мумбай затвориха фабрика за бои след обвинявания, че индустриалните боклуци от активността ѝ се изхвърлят в близката река и бездомните кучета се боядисват в синьо, написа в. " Гардиън ".

Първоначално фотоси на кучетата се появиха в " Туитър " и други обществени мрежи на 11 август, на фона на подозрения от консуматори, че може да са подправени.

В. " Хиндустан таймс " обаче също отрази иторията след сигнали на локални поданици, които подадоха недоволство, че въпросната фабрика изхвърля боклуци в река Касади, където животните постоянно се къпят. Появиха се и фрагменти с кучета, разхождащи се по улиците с яркосиня кожа, а засегнатите животни се оказаха общо 11.

" Беше шокиращо да се види по какъв начин бялата им четина изцяло е посиняла, " сподели Арати Чаухан, който оглавява организация за правата на животните в Мумбай. " Забелязахме тук към пет такива кучета и поискахме от организацията за замърсяване на въздуха да работи против сходни компании, " добави той. Организацията му разгласява във " Facebook " фотоси на животните, към които добави, че замърсяването в реката се отразява освен на кучетата, само че и на хората, птиците и други жители на региона.



Властите организираха следствие и потвърдиха, че козината на кучетата е посиняла поради замърсяване на въздуха и водата, свързани с фабриката. Въпросната река Касади минава през промишлен комплекс, в който има стотици индустриални обекти - единствено в индустриалната зона Талоджа в региона на Мумбай фабриките в химическата, фармацевтичната и хранително-вкусовата индустрия са 977 съгласно данни на друга правозащитна организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР