Властите в Молдова отказаха влизане в страната на Горан Брегович,

...
Властите в Молдова отказаха влизане в страната на Горан Брегович,
Коментари Харесай

Молдова забрани на Горан Брегович да влиза в страната, Сърбия иска обяснение

Властите в Молдова отхвърлиха влизане в страната на Горан Брегович, който трябваше да взе участие в музикалния фестивал " Густар ". Забраната е била обявена на изпълнителя още след кацането му на летището в Кишинев.

Сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи, че тази обстановка " не подхожда на обичайно другарските връзки " сред двете страни.

Сръбското външно министерство изиска пояснения от молдовското външно министерство, откакто на сръбския музикант и композитор Горан Брегович беше отказано влизане в страната. Това заяви осведомителната организация Танюг, като се базира на министъра на външните работи Ивица Дачич.

Дачич уточни, че тази обстановка " не подхожда на обичайно другарските връзки " сред двете страни, като добави, че случаят се възприема извънредно отрицателно от сръбската общност.

Молдовските управляващи отхвърлиха влизане в страната на Брегович, който трябваше да взе участие в музикалния фестивал " Густар ". Отбелязва се, че възбраната е била обявена на изпълнителя още след кацането му на летището в Кишинев.

Брегович съобщи, че е отчаян от това решение на молдовските управляващи и че към момента не е получил никакви публични пояснения./БГНЕС

Белград / Сърбия

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР