Властите в Малайзия унищожиха над хиляда машини за копаене на

...
Властите в Малайзия унищожиха над хиляда машини за копаене на
Коментари Харесай

Малайзия започна да унищожава копачки за криптовалута

Властите в Малайзия унищожиха над хиляда машини за копаене на криптовалути (ригове) като ги сгазиха с валяк, съобщи локалното издание The Star. Те са били конфискувани при удари на полицията.

Стойността на унищожената техника е съвсем 1,3 млн. $.

Официалната причина за изземането на техниката не е самото копаене на криптовалути. Вместо това, " нарушителите " са упрекнати в кражба на електричество. За това няколко души са понесли парични санкции и до осем месеца затвор, акцентираха от локалната полиция.

Копачките не са единственото имущество, което управляващите в Малайзия са унищожили, излиза наяве от изказване на шефа на локалната полиция.

" Кражбата на електрическа енергия за копаене на биткойн докара до чести спирания на електрозахранването и през 2021 година три къщи бяха разрушени заради противозаконни връзки за електроснабдяване ", сподели той.

" Нарастването на цените на биткойн по-рано тази година докара до рекордно ползване на сила от децентрализираните мрежи ", съобщи Zero Hedge.

Малайзия е известна с обществените наказателни ограничения. През 2017 година локалния висш съд утвърди обществения пердах с пръчки като наказателна мярка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР