Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за покушение срещу президента на

...
Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за покушение срещу президента на
Коментари Харесай

Предотвратиха покушение срещу президента на Мадагаскар

Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за нападение против президента на страната, оповестяват международните медии.
Задържани са няколко задгранични жители и жители на Мадагаскар като част от следствие на нахлуване против държавната сигурност, съобщи основният прокурор Бертин Разафиаривони, предава Агенция Франс Прес.
Арестите са осъществена на 20 юли, а арестуваните са упрекнати в нападение против президента на страната Андри Раджоелина.
Не се оповестяват детайлности по случая, само че локалните медии настояват, че следствието разполага с документални доказателства за виновността на задържаните.
Според изказването на прокурора, заговорът е бил на стадий на подготовка.
Източници на вестник „ Midi Madagasikara” настояват, че измежду арестуваните са някогашни френски военни, които по-рано са били чиновници в специфичните елементи. За един от тях се твърди, че е полковник в оставка, командвал полка на френските сили в Чад. Другият по-рано е бил инструктор на въздушно-десантните войски.
Вестник „ Madagascar-Tribune” отбелязва, че през последните дни в държанието на президента не е видяно терзание или раздразнителност. Според изданието, известието за скрит план се е появило в навечерието на конференцията на опозицията.
По време на честването на Деня на независимостта на страната на 26 юни жандармерията разгласи, че е осуетила нападение началника на службата военачалник Ричард Раваломанана, който е и дясната ръка на президента на Мадагаскар. По този случай бяха задържани шест индивида, в това число някогашният охранител на някогашен президент на Мадагаскар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР