Властите в Куба за пръв път обявиха публично основните правила

...
Властите в Куба за пръв път обявиха публично основните правила
Коментари Харесай

Властите в Хавана признаха публично как и с какви средства шпионират кубинците

Властите в Куба за пръв път оповестиха обществено главните правила за всеобщо и дълготрайно наблюдаване и следствие под прикритие против 11-те милиона поданици на страната, съобщи АП.

В декрет на президента Мигел Диас-Канел от 8 октомври, обнародван през днешния ден, се споделя, че прокурорите могат да разпореждат наблюдаване и подслушване на всички форми на връзка, без да желаят позволение от съда, каквото се изисква в множеството латиноамерикански страни. Документът официализира статута на информаторите, сътрудниците под прикритие и подвеждащите интервенции. Указът е предопределен "да увеличи успеваемостта на предварителната защита и битката с престъпността ", написа в коментар в кубинския указател на новите закони и нормативни актове.

Съединени американски щати не разрешават достъпа в страната на кубинския вътрешен министър

Могъщото разузнаване и организациите по сигурността в Куба от десетилетия правят огромно наблюдаване върху обществото посредством разнообразни средства за подслушване и мрежа от доносници и сътрудници под прикритие, само че тяхната роля в никакъв случай не е била огласявана толкоз в детайли, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Указът изброява разнообразни функции: сътрудници на вътрешното министерство за следствие под прикритие; сътрудници-свидетели, които обезпечават информация против благосклонно отношение; подвеждащи интервенции, в които противозаконни артикули минават под контрола на служители на реда. Нормативният акт разрешава прехващане на телефонни диалози, директно записване на гласове, следене и видеозаписи на обвинени лица и скрито навлизане в компютърни системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР