Властите в Куба ограничиха достъпа до социалните медии и платформите

...
Властите в Куба ограничиха достъпа до социалните медии и платформите
Коментари Харесай

Комунистически репресии: Ограничиха достъпа до Фейсбук и мобилните приложения

Властите в Куба ограничиха достъпа до обществените медии и платформите за шерване, в това число Facebook, Инстаграм, УотсАп и Телеграм, заяви световната компания за мониторинг на интернет НетБлокс (NetBloks), на фона на всеобщи антиправителствени митинги, съобщи организация „ Ройтерс”.

Базираната в Лондон НетБлокс разгласи на уеб страницата си, че обществените медии и интернет платформи в Куба през вчерашния ден към момента са работили със усложнения, което " евентуално ще ограничи потока от информация, приближаващ от Куба ". Правителството в Хавана не отговори незабавно на искане за коментар.

Не разясниха също от Телеграм и от Facebook, чиято благосъстоятелност са Инстаграм и УотсАп. Социалната платформа Туитър сподели, че нейните услуги не са били блокирани. Хиляди кубинци участваха в неделя в демонстрации в Хавана и Сантяго, с цел да стачкуват против икономическата рецесия в страната и ръководството на пандемията, а някои призоваваха и за завършек на комунизма.

Хиляди стачкуват против системата - рядко срещано събитие в комунистическата страна. Празните лавици по магазините и аптеките, репресиите и пандемията изкараха хората на улицата. В Куба рядко се стига до демонстрации като тези от последния уикенд, тъй като нормално държавното управление подхожда с твърда ръка по отношение на стачкуващите. Основната причина за митингите на кубинците е тежката икономическа рецесия, в която Куба е потънала от години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР