Властите в Куба обявиха национален траур заради загиналите в самолетната

...
Властите в Куба обявиха национален траур заради загиналите в самолетната
Коментари Харесай

Национален траур в Куба след самолетната катастрофа

Властите в Куба оповестиха народен печал поради починалите в самолетната злополука край Хавана, предадоха интернационалните медии, като цитираха известие на Държавния съвет на карибската страна.

Траурът е разгласен от 6 ч. локално време на 19 май до 00 ч. на 21 май. В цялата страна ще бъдат спуснати на половина държавните флагове.

По последни данни повече от 100 души са починалите на борда на разрушилия се Боинг 737, където са пътували общо 105 души. Самолетът е на кубинската компанията " Кубана де авиасион ", нает от дребна мексиканска авиофирма. Той се разруши през вчерашния ден малко след политане от Хавана на път за град Олгин в източната част на Куба. 

Някои източници сочат данни, че на борда е имало най-малко 110 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Първоначално бе обявено за три оцелели дами, които са приети в болница в тежко положение. По-късно се появи информация, че едната от тях е умряла.

Повечето от пасажерите са били кубински жители, а екипажът, пет или шестчленен по неуточнени данни, е бил мексикански. Съобщено бе и за петима чужденци измежду пасажерите.

По-късно аржентинското външно министерство сподели, че измежду починалите има двама аржентински жители, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега повода за злополуката не е ясна. Черните кутии още не са открити, заяви в Twitter организация " Пренса Латина ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР