Властите в китайският град Жуйли на границата с Мианма са

...
Властите в китайският град Жуйли на границата с Мианма са
Коментари Харесай

Китай за 5 дни ще ваксинира цял град заради огнище на коронавирус

Властите в китайският град Жуйли на границата с Мианма са си сложили за цел за пет дни от през днешния ден да имунизират всичките към 300 000 поданици на града поради появяването на огнище на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

От вторник насам в Жуйли са доказани общо 16 случая, като 12 от инфектираните са китайци, а останалите - жители на Мианма. Китайската централна телевизия сподели опашки от хора, които чакат да бъдат имунизирани. Вчера представител на комунистическата партия в града сподели за малкия екран, че в Жуйли са пристигнали 159 000 дози ваксина.

Телевизионни фрагменти демонстрираха опустелите улици, откакто градската администрация подреди на хората да останат под домашна карантина и затвориха магазини и бизнеси, които не са от първостепенно значение. Властите споделиха също, че ще засилят контрола по границата с Мианма, с цел да не позволен нелегално навлизане на хора оттова.

Това е първият случай, когато в Китай имунизират цялостен град поради огнище на вируса.

Днес Националната здравна комисия заяви, че през вчерашния ден в страната са осъществени към 6,8 милиона имунизации, с което общият брой на поставените ваксини е достигнал 126,62 милиона, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР