Властите в китайската провинция Хубей съобщиха, че са построили 70

...
Властите в китайската провинция Хубей съобщиха, че са построили 70
Коментари Харесай

В китайската провинция Хубей са построени 70 нови медицински заведения

Властите в китайската провинция Хубей оповестиха, че са построили 70 спомагателни медицински заведения за битка с разпространяването на ковид от нов вид, заяви държавната осведомителна организация Синхуа, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Новите медицински заведения са построени в селски региони.
Тези ограничения би трябвало да разширят контрола върху разпространяването на вирусното заболяване в тези региони на провинцията, най-тежко потърпевша от разпространяването на пневмонията, предизвиквана от ковид.

Местните управляващи организират и разяснителна работа измежду селското население, с цел да популяризират информация и данни за нужните профилактични ограничения.

Миналата седмица специфичният щаб за битка с ковид заяви, че в град Ухан (административен център на провинция Хубей) е почнало строителството на две профилирани лечебни заведения за лекуване на новата пневмония.

Първата ще е с 1000 кревати и е в западната част на Ухан на повърхност от към 25 000 км. м. Строителството й би трябвало да завърши при започване на февруари.

Втората болница с 1600 кревати ще е на брега на езерото Чжиин и би трябвало да бъде приключена доникъде на идния месец.

Местните управляващи оповестиха, че двете лечебни заведения са по модела на болничното заведение Сяотаншан, издигната през 2003 година в предградие на Пекин за лекуване на ТОРС (Тежък изострен респираторен синдром), прочут още като атипична пневмония. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР