Властите в Китай потвърдиха, че лидерът на Северна Корея е

...
Властите в Китай потвърдиха, че лидерът на Северна Корея е
Коментари Харесай

Китай: Ким Чен-ун беше тук

Властите в Китай потвърдиха, че водачът на Северна Корея е бил на посещаване в страната, заяви Синхуа.

Ким Чен-ун е разговарял с китайския президент Си Дзинпин. Това беше първото публично посещаване на Ким, откакто пое властта в Пхенян през 2011 година

През последните месеци връзките сред Пхенян и Пекин се обтегнаха. Причината беше това, че Китай се включи в оказването на напън над Северна Корея.

В момента Ким Чен-ун се готви за публични срещи с президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и с управлението на Южна Корея. Смята се, че по този начин Северна Корея ще търси възстановяване на позицията си в интернационален проект.

От Пекин са уведомили Белия дом за визитата на Ким Чен-ун. От там разясниха, че акцията на оптимален напън към този момент дала резултат в държанието на Северна Корея.

През последните дни се появиха информации, че севернокорейският водач е влезнал в Китай с трен. Движението в Пекин беше мощно лимитирано. В региона бяха взето изключителни ограничения за сигурност.

Китайските управляващи до последно не признаха за визитата. Все още не са ясни детайлности за диалозите сред Ким и Дзинпин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР