Властите в Китай доставят безвъзмездно ваксини срещу коронавирус в 69

...
Властите в Китай доставят безвъзмездно ваксини срещу коронавирус в 69
Коментари Харесай

Пекин дарява ваксини на 69 държави, продава ги на други 43

Властите в Китай доставят безплатно ваксини против ковид в 69 страни, а в други 43 ги продават, съобщи министърът на външните работи Уан И. Пекин е заречен да даде 10 милиона дози ваксина за потребностите най-вече на разрастващите се страни посредством програмата COVAX, съобщи БГНЕС.

По думите на министъра, „ имунизацията е най-мощното оръжие против ковид, което дава вяра за избавяне на живота ”. Китай се афишира за досегаемост на имунизацията като световно публично богатство, сподели още той.

Китай си сътрудничи с над 10 страни за взаимна разработка и произвеждане на ваксини , като е привлякъл повече от 100 000 доброволци.

„ Готови сме дружно с задграничните сътрудници да разгледаме въпроса за взаимно признание на ваксини рането и да разработим взаимно съответен проект за това ”, съобщи министърът.

Китай ските управляващи са дали ваксини против ковид на миротворците от Организация на обединените нации и са подготвени да обезпечат доставки за Международния олимпийски комитет и участниците в олимпиадата.

Китай ският посланик акцентира, че Пекин са стреми да помогне с ваксини рането на разрастващите се страни. Страната му няма за цел да се конкурира по този въпрос на интернационалната сцена, защото най-важното е продуктът да бъде сигурен и благонадежден.

Китай ските управляващи не престават да си сътрудничат интензивно с други страни, с цел да удържат дефинитивна победа над пандемията. Пекин има подготвеност да оказва помощ на останалите страни, до момента в който болестта не изчезне изцяло.

„ Солидарността е мощ, а упоритостта ще ни донесе победа ”, заключи Уан И.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР