Властите в Киев забраниха провеждането на големи публични събирания Руските

...
Властите в Киев забраниха провеждането на големи публични събирания Руските
Коментари Харесай

Тревога в Денят на независимостта на Украйна, мощни удари по Харков и Запорожие

Властите в Киев не разрешиха провеждането на огромни обществени събирания

Руските нашественици удариха инфраструктурни обекти в Запорожие. Това заяви в своя Телеграм канал ръководителят на регионалната военна администрация Александър Старух, представен от украинската осведомителна организация УНiАН.

„ Врагът още веднъж удари регионалния център. Ракетите на нашествениците поразиха обекти в Шевченковския и Комунарския регион. Информацията за жертвите се прецизира ", прибавя той.

Председателят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев пък прикани жителите на града да се крият в укритията при всеки сигнал за въздушна паника. 

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че Русия може да се опита да направи нещо „ изключително грубо “  в Деня на независимостта на Украйна.

Мощни удари е имало тази нощ и в Харков. Кметът Игор Терехов заяви за три офанзиви във втория по величина град в Украйна. Той разкри, че са избухнали пожари на местата, където са паднали противников снаряди. 

„ Сега Новобаварският регион е подложен на обстрел от руснаците. Няма информация за жертвите “, показа Терехов в Телеграм канала си.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Москва ще получи мощен отговор на офанзивите в Деня на независимостта на Украйна, оповестява Българска национална телевизия. Той участва на гала за Деня на националния байрак. 

Днес Украйна празнува 31-та годишнина от своята самостоятелност от руско ръководство. От съображения за сигурност, управляващите не разрешиха всеобщите мероприятия. Навършват се и шест месеца от началото на войната в Украйна. 

На 24 август 1991 година е призната декларация, с която Киев се отделя от тогавашния Съветски съюз, напомня Нова телевизия.

Днес в украинската столица са въведени изключителни ограничения за сигурност поради заплахата от съветски удари по цели в Киев.

В Харков е в действие полицейски час поради непрекъснатите съветски бомбардировки, осведоми бТВ. 

Към днешна дата близо една пета от територията на страната е под съветски надзор.

В чест на празника в доста градове в окупираните територии в Донбас осъмнаха с украински флагове.

Междувременно Съединените щати посъветваха жителите си да изоставен Украйна поради заплаха от съветски офанзиви по цивилен обекти. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР