Властите в Киев се надяват бегълците от Украйна да се

...
Властите в Киев се надяват бегълците от Украйна да се
Коментари Харесай

Ще отидат ли на фронта бегълците от Украйна? Властите в Киев ги плашат със санкции, ако откажат

Властите в Киев се надяват бегълците от Украйна да се върнат в родината си, с цел да спрат настъплението на съветските войски.

Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров, търсейки още бойци, желае да призове също и живеещи в чужбина украински мъже да отбият военна работа през идната година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Украинците на възраст сред 25 и 60 години, живеещи в Германия и в други страни, които са годни за военна работа, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, сподели Умеров в коментар, представен през вчерашния ден от немски медии, измежду които вестник „ Билд “, телевизия „ Велт “ и „ Политико “.

Министърът съобщи, че насочва „ покана “, само че даде да се разбере, че ще има наказания, в случай че някой не се съобрази с това искане. „ Все още обсъждаме какво би трябвало да се случи, в случай че те не дойдат непринудено “, добави той.

Украинските военни биха желали да активизират още 450 000 до 500 000 военнослужещи, с цел да отхвърлен съветските войски, само че изискванията на финансовата и политическата рамка към момента не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова мобилизацията „ сензитивен въпрос “.

Умеров съобщи, че в тази ситуация е значима справедливостта. В бъдеще на засегнатите би трябвало да е ясно авансово по какъв начин ще бъдат подготвени и екипирани, къде и по кое време ще служат и по кое време ще бъдат освободени. Въпреки възбраната доста украински мъже са отпътували за чужбина преди вероятно да получат призовки за военна работа.

flagman.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР