Властите в Източна Полша работят за овладяване на огнище на

...
Властите в Източна Полша работят за овладяване на огнище на
Коментари Харесай

Птичи грип в Полша е убил 25 хиляди пуйки

Властите в Източна Полша работят за преодоляване на огнище на птичи грип, което може да докара до заличаване на десетки хиляди птици, оповестиха локалните медии, представени от " Ройтерс ".

Властите настояват, че птичият грип е отговорен за гибелта на минимум 25 000 пуйки в птицефермите наоколо до границите на страната с Украйна и Беларусм заяви АП.

Вирусът е открит в три ферми за птици в провинция Любелски, съгласно губернатора на провинцията Лех Стравка, който съобщи, че е оповестена зона за огнище в радиус от три километра и по-широка рискова зона с радиус от 10 км.

Кадри от частен ефирен оператор TVN демонстрираха, че полицията блокира селски път, водещ до здания в инфектираната плантация, както и служащи, които изливат дезинфектант на пътен надзорен пункт в региона.

Провинциалният ветеринарен доктор Павел Пиотровски съобщи, че се подхващат ограничения за обезопасяване на животни и всичко друго, което влиза в контакт с вируса, като добави, че след стерилизация регионът ще бъде разгласен за свободен от вируса, в случай че не бъдат открити нови източници на зараза в границите на 40 дни.

Той удостовери, че смъртоносният вирус H5N8 е отговорен за гибелта на пуйка в две ферми в село Стари Усимов, което се намира на 45 километра от границите с Украйна и Беларус.

Полша е най-големият производител на птици в Европа съгласно данни на Евростат, не е имала огнище на птичи грип от 2017 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР