Властите в Италия разследват опита на имигранти за отвличането на

...
Властите в Италия разследват опита на имигранти за отвличането на
Коментари Харесай

Тече разследване за опита на имигранти да отвлекат турски товарен кораб край Неаопол

Властите в Италия проверяват опита на имигранти за отвличането на турски товарен транспортен съд на 90 морски благи от Неапол.

В Неапол е в ход следствието за опита на имигранти да отвлекат турския товарен транспортен съд Galata Seaways. Специални военни елементи овладяха обстановката на него, след сигнал на неговия капитан. Задържани са 15 имигранти, корабът е на рейд на пристанището на Неапол. Пътувал е от Турция за Франция.

Имигрантите открити на кораба са от Сирия, Ирак и Афганистан. Четирима от тях измежду които две дами, едната от които бременна, са настанени в болница заради общо неприятно здравословно положение.

Във връзка следствието на неаполската прокуратура за похищение на кораб, против други трима от общо 15 арестувани имигранти, е повдигнато обвиняване за владение на хладно оръжие, само че надали ще бъдат упрекнати за похищение. От разпитите това не се е изяснило, защото капитанът на кораба се уплашил като видял въоръжени мигранти на борда и подал сигнал за паника.

Все още не е ясно, по какъв начин те са се озовали на него. Уплашили се, да не бъдат репатрирани при военната избавителна интервенция и се скрили под камиони и върху контейнери.

Турският товарният транспортен съд потеглил от Турция към Франция, където трябваше да дойде през днешния ден на пристанището Сет, остава на рейд край Неапол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР