Властите в Италия поискаха бившата звезда на Милан Робиньо да

...
Властите в Италия поискаха бившата звезда на Милан Робиньо да
Коментари Харесай

Италианските власти искат екстрадирането на бившата звезда на Милан Робиньо

Властите в Италия желаеха някогашната звезда на Милан Робиньо да бъде екстрадиран от родината си Бразилия. Бившият национал на “кариоките” бе наказан на девет години затвор за присъединяване в групово обезчестяване, като присъдата му дефинитивно бе доказана предишния месец.

Прокуратурата в Милано изпрати искане за екстрадация до правосъдното министерство в Рим, а оттова документите ще бъде препратена към Бразилия.

38-годишният Робиньо обаче евентуално няма да бъде екстрадиран, като се чака управляващите в страната му да не разрешат сходно развиване на случката, базирайки се на локалната конституция. Единственият вид, в който той може да бъде задържан, е в случай че пътува зад граница - нещо, което е малко евентуално да направи поради обстановката.

Робиньо беше считан за една от най-големите очаквания във футбола. Тръгна от родния Сантос и незабавно беше трансфериран в Реал Мадрид, където обаче макар доста шансове, които получи разочарова и беше трансфериран в Манчестър Сити, ставайки първата огромна звезда привлечена от жителите. В Сити бразилецът напълно се изгуби и даже беше върнат чартърен в Сантос. Все отново Милан даде нов късмет на бразилеца, който съумя да стане първенец с отбора и в Милано беше единственото място, което разпростра цялостния си капацитет. През 2015-а Робиньо отиде в Китай и оттогава кариерата му е внезапно надолу.

Иначе бразилецът има 100 мача и 28 гола за националния тим и завоюва един път Копа Америка и два пъти Купата на Конфедерациите.

Той е повторен първенец на Испания и Бразилия и един път на Италия, Турция и Китай.

През 2020-а година подписа със Сантос, само че откакто се разбра за делото в Италия беше бързо освободен без да запише нито един мач.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР