Властите в Италия може да преразгледат изискванията за Covid-сертификата, когато

...
Властите в Италия може да преразгледат изискванията за Covid-сертификата, когато
Коментари Харесай

Италия може да се откаже от зеления сертификат при 90% ваксинирани

Властите в Италия може да преразгледат условията за Covid-сертификата, когато бъде реализирана 90% имунизация на популацията. Това заяви в ефира на радио Cusano зам.-министърът на опазването на здравето Андреа Коста.

" Целта е да реализираме 90% имунизирани и тогава може да преминем към нова фаза и да преразгледаме ограничаващите ограничения като потреблението на " зелените документи ". За постигането на тази цел не доближават още 2 милиона жители ", съобщи той. 

По данни на здравното министерство, в Италия 89% от популацията над 12-годишна възраст са минали цялостен курс на имунизация. Властите се надяват до края на годината да реализират 90%. Темповете на имунизация се забавиха, защото към 7% от италианците отхвърлят да се имунизират, а също така има и такива, които се съмняват, предава БГНЕС.

Властите държат на системата " зелен документ ", която, съгласно министрите, разрешава да се избегне локдаун. В момента " зелен документ " е нужен за работа в държавния и частния бранш, а неотдавна на местата в театри, кина и музеи бе разрешено да работят с цялостен потенциал, когато посетителите им имат документи. 

Вестник Corriere della Sera заяви през вчерашния ден, че изключителното състояние в страната може да бъде удължено до март 2022 година, а до юни да остане нуждата от даване на Covid-сертификат. Италия вкара изключително състояние поради ковид на 31 януари 2020 година, който бе удължаван няколко пъти. От изданието позволяват, че решението по този въпрос ще бъде обвързано с декрет по отношение на нуждата от " зелен документ ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР