Властите в Италия арестуваха 334 члена на калабрийската мафия Ндрангета,

...
Властите в Италия арестуваха 334 члена на калабрийската мафия Ндрангета,
Коментари Харесай

Българска следа в мощен удар срещу мафията в Италия ВИДЕО

Властите в Италия арестуваха 334 члена на калабрийската мафия Ндрангета, в това число и политици, юристи, счетоводители и чиновници на държавната администрация.

Операцията е извършена в ранните часове на деня. Акцията е по заповед на шефа на прокуратурата „ Антимафия “ в град Катандзаро Никола Гратери. Запорирани са активи за над 15 милиона евро.

Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария.

Сред задържаните е и някогашният народен представител от „ Форца Италия” Джанкарло Пители, кметът на Вибо Пицо Джанлука Калипо, шефът на общинската полиция на Вибо Валентиа Филипо Неши, представител на съда на Вибо Валентиа, притежатели на локални компании от строителството и ресторантьорския бизнес и други


260 от обвинените се намират в пандиза, а другите са под домакински арест. Още 82 души се проверяват, тъй че цялото следствие обгръща общо 416 души.

„ Това е съществено, съответно и аргументирано следствие, по което работя още от встъпването си в служба в Катандзаро”, сподели пред медиите прокурорът Гратери.

При следствието е изплувало на бял свят преплитането на ползи сред клановете и представители на политиката и бизнеса. Следователите са документирали срещи и заседания сред босове и членове на Ндрангета.
В огромната интервенция против калабрийската мафия са взели участие по едно и също време над 2500 души от спецчастите на карабинерите, само че също и на екипи парашутисти, мобилни отряди, екипи с кучета в доста области на Италия, както и в чужбина – България, Германия и Швейцария.

Обвиненията против всички тях варират от връзки с мафията до убийства, изнудвания, рекет, фиктивно владение на благосъстоятелност, пране на пари и други Престъпната история на обвинените е разказана от управляващите върху 13 500 страници.

Над 5 млн.листа хартия, принтирани по претекстове за сигурност на разнообразни места от тези на арестите, са били превозени с бронирани камиони, с цел да бъдат връчени на обвинените.

Все още не се прецизира каква тъкмо е българската диря в следствието против Ндрангета.

Само преди дни обаче италиански медии оповестиха за плануван трафик на боклуци към България от страна на Ндрангета. Той трябвало да мине през област Умбрия. Това трябвало да стане посредством компания за боклуци в Умбрия, посредством която да се изнасят боклуци, в това число и рискови, към България.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР