Властите в Иран съобщиха в събота, че налагат санкции на

...
Властите в Иран съобщиха в събота, че налагат санкции на
Коментари Харесай

Иран налага санкции на 61 американци за подкрепа на дисиденти

Властите в Иран оповестиха в събота, че постановат наказания на още 61 високопоставени американци , заяви " Ройтерс ".

Сред тях са някогашния държавен секретар Майк Помпео, на който са наложени такива ограничения поради поддръжка на иранска дисидентска група, защото траялите месеци договаряния за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година са в задънена улица.

Други, включени в черния лист от Министерството на външните работи на Иран за изложение на поддръжка за дисидентската група в заточение Mujahideen-e-Khalq (MEK), са някогашният юрист на президента Доналд Тръмп Руди Джулиани и някогашният консултант по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън.
 Иран предизвести, че ще накаже сурово всяка неверна стъпка на Съединени американски щати и техните съдружници
Иран предизвести, че ще накаже сурово всяка неверна стъпка на Съединени американски щати и техните съдружници

Президентът Ебрахим Раиси съобщи, че страната няма да одобри каквато и да енесигурност или рецесия в района

Санкциите разрешават на иранските управляващи да конфискуват всички активи, които лицата имат в Иран, само че очевидното неявяване на такива в тази ситуация значи, че стъпките евентуално ще бъдат алегорични.

През януари Иран наложи наказания на 51 американци и сложи в черния лист още 24 американци през април в последните си дейности за наказания.

Ислямската република ще има " недопечен и съжаляващ отговор " на всяка " неточност ", осъществена от Вашингтон или неговите съдружници . Това съобщи в четвъртък президентът на Иран Ебрахим Раиси.

" Великата нация на Иран няма да одобри каквато и да е неустановеност или рецесия в района и Вашингтон и неговите съдружници би трябвало да знаят, че всяка неточност ще бъде посрещната със недопечен и съжаляващ отговор от страна на Иран ", сподели Раиси по време на тирада.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и израелският министър председател Яир Лапид подписаха взаимно заричане в четвъртък да откажат Иран от нуклеарни оръжия, проява на единение от страна на съдружниците, от дълго време разграничени във връзка с дипломацията с Техеран.
 Израел към Байдън: Дипломацията няма да спре Иран
Израел към Байдън: Дипломацията няма да спре Иран

Ислямската република желае да унищожи еврейската страна

Вашингтон и Израел от дълго време показват угриженост по отношение на нуклеарния потенциал на Иран. Иран упорства, че в никакъв случай не е имал упоритостта да направи нуклеарна бомба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР