Властите в град Виня дел Мар обявиха извънредно положениеНай-малко двама

...
Властите в град Виня дел Мар обявиха извънредно положениеНай-малко двама
Коментари Харесай

Двама загинаха и над 400 жилища изгоряха при пожар в Чили

Властите в град Виня дел Мар оповестиха изключително състояние

Най-малко двама души починаха и на 400 жилища бяха нанесени вреди или бяха унищожени при пожар в чилийския град Виня дел Мар, в който управляващите оповестиха изключително състояние, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Около 200 жилища горят ", заяви в началото ръководителят на градската пожарна работа Патрисио Брито, преди да заяви, че броят на засегнатите жилища е достигнал 400 и че има двама починали при пожара.

" Президентът на републиката (Габриел Борич) разгласи изключително състояние " в района Валпараисо, в който се намира Виня дел Мар, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Мануел Монсалве.

Националната работа за справяне с изключителните обстановки разгласи червен код за за Виня дел Мар, който е крайбрежен град, намиращ се на 120 км северно от чилийската столица Сантяго, и подреди няколко квартала да бъдат евакуирани.

Борбата с пожара е затруднена от мощния вятър, който доближава скорост от 40 до 50 км/ч. Властите оповестяват, че пожарникарите и чиновниците на горското стопанство към момента не са съумели да овладеят огъня. За битката с пожара са мобилизирани 400 пожарникари и 150 чиновници на горското стопанство, както и няколко екипа, пристигнали от района на Сантяго.

Пожарът е обхванал повърхност от над 110 хектара, оповестява неправителствената организация " Национална горска корпорация ", чиято активност е обвързвана с опазването на чилийските гори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР