Властите в Германия подготвят изисквания за задължителна COVID ваксинация. Първо

...
Властите в Германия подготвят изисквания за задължителна COVID ваксинация. Първо
Коментари Харесай

Германия готви задължителна COVID ваксинация

Властите в Германия приготвят условия за наложителна Коронавирус имунизация . Първо те ще важат за някои браншове измежду работещите, заяви " Ройтерс ".

Новото немско държавно управление желае да направи имунизациите против COVID-19 наложителни от 16 март за хората , работещи в лечебни заведения, старешки домове и други здравни заведения. Това написа в копие от законопроекта, с което " Ройтерс " разполага.

Германия до момента се въздържа да направи имунизациите наложителни от боязън да не изостри дефицита на медицински и старешки личен състав, само че поддръжката за концепцията набъбна, защото страната се сблъска с възходящия брой инфектирани при четвъртата вълна на пандемията.
 COVID-19: Германия удря неимунизираните и постанова наложителна имунизация
COVID-19: Германия удря неимунизираните и постанова наложителна имунизация

Неваксинираните няма да могат да влизат съвсем на никое място

Социалдемократите, Зелените и Свободните демократи, които би трябвало да образуват новото немско държавно управление в сряда, би трябвало да показват законодателството в Народното събрание през идната седмица.

Проектът демонстрира, че чиновниците, работещи в тези области, ще би трябвало да потвърдят, че са имунизирани против или към този момент преболедували COVID-19, или да показват здравно удостоверение, което да покаже, че не могат да бъдат имунизирани, до 15 март.

Тъй като страната се стреми да имунизира или да предложи бустери на 30 милиона души преди Коледа , проектозаконът също по този начин дава позволение на зъболекари, ветеринарни лекари и фармацевти да слагат ваксини за краткотраен интервал с уместно образование.

Предложеното законодателство удължава до 15 февруари краткотрайните ограничения, които биха разрешили на федералните провинции на Германия да вкарат по-драстични ограничавания, в случай че е належащо.

Припомняме, че канцлерът в оставка Ангелаза да оказват помощ за превъзмогване на " трагичната " четвърта вълна на ковид.

В четвъртък Германия реши да забрани достъпа на неимунизирани хора до всички обекти, с изключение на до най-необходимите - магазини за хранителни артикули, аптеки и пекарни. Заговори се и за въвеждане на наложително ваксиниране.
 Олаф Шолц поддържа наложителните имунизации в Германия
Олаф Шолц поддържа наложителните имунизации в Германия

Бъдещият канцлер може да вкара наложителната имунизация при започване на февруари

В събота в страната бяха регистрирани 64 510 нови случая на ковид и още 378 смъртни случая, с което общият брой на жертвите доближи 102 946.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР