Властите в Германия и в Нидерландия призовават местните жители да

...
Властите в Германия и в Нидерландия призовават местните жители да
Коментари Харесай

Европа влезе в режим на пестене

Властите в Германия и в Нидерландия приканват локалните поданици да си вземат по-кратки душове. Светлините, озаряващи доста монументи в немската столица, угасват. Испанският министър председател предложи на съгражданите си да се откажат от вратовръзките, с цел да се оправят с летните горещини. Нови ограничавания за климатиците в Испания влизат в действие тази седмица, написа Wall Street Journal.

В Европа национални и локални управляващи се стремят да лимитират потреблението на сила на фона на намаляването на газовите доставки от Русия в отговор на западните наказания по време на войната в Украйна, съобщи BG ON AIR.

Някои публични басейни намаляват температурите, градските центрове губят осветлението си вечерта, а фонтаните пресъхват. Нововъзникващите политики, които досега са съсредоточени върху обществени пространства, целят да спестят сила и да оказват помощ за запълване на запасите.

" Всеки киловатчас, който пестим в този момент, ще бъде икономисан за зимата ", споделя Белит Онай, кмет на немския град Хановер, който се пробва да понижи потреблението на сила от общината с 15% посредством личен проект.

В Берлин управляващите оповестиха, че са изгасили осветлението към обществени пространства и забележителности като Колоната на успеха, замъка Шарлотенбург и Еврейския музей. В близкия Потсдам температурите в публичните басейни и сауни са понижени.

Мюнхен спря топлата вода в градските офиси, а множеството фонтани в града се стопират през нощта. Около половината от светофарите в града се изключват отвън пиковите часове. Говорител на града оповестява, че уредниците на тазгодишния Октоберфест няма да отопляват бирените си градини с газови печки тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР