Властите в Гърция затягат мерките срещу разпространението на епидемията. До

...
Властите в Гърция затягат мерките срещу разпространението на епидемията. До
Коментари Харесай

Масови проверки в Гърция за носенето на предпазни маски

Властите в Гърция стягат ограниченията против разпространяването на епидемията. До края на месец август е наложително носене на маски във всички затворени публични места като санкцията за нарушителите е 150 евро, осведоми БНР.

Полицията организира всеобщи акции по надзор за съблюдаване на ограниченията. Проверяват се пасажерите в градския превоз, фериботи и влакове. Извършват се изненадващи инспекции в комерсиалните магазини, като при нарушения се постановат санкции както на чиновници, по този начин и на клиенти. 

Посещението в заведение е разрешено единствено съгласно местата на масите, а в крайбрежните заведения е неразрешено да има правостоящи.

Полицаи предизвестяват да не се влиза в църкви без маска, а вътре се съблюдава наложителна отдалеченост. Под възбрана е събирането на хора за религиозни тържества, а на сватбите и кръщенетата не би трябвало да има повече от 100 души посетители. 

С дронове се следи събирането на туристите на островите. Извънредни ограничения вкараха на островите Миконос, Санторини,където бяха регистрирани случаи на тържества със стотици посетители в частни вили.

Продължава се условието за негативен тест за ковид по сухопътната граница „ Кулата-Промахон “. Остава възбраната за полети от и към Турция, Албания и Северна Македония. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР