Властите в Гърция от днес започват да глобяват граждани на

...
Властите в Гърция от днес започват да глобяват граждани на
Коментари Харесай

Гърция започва да глобява COVID неваксинираните

Властите в Гърция от през днешния ден стартират да глобяват жители на възраст 60 и повече години, които не са имунизирани против Covid-19 към понеделник. Премиерът Кириакос Мицотакис показа новите ограничения, с които държавното управление се пробва да повлияе на неимунизираното население и да облекчи тежестта върху националната здравна система, съобщи Greek Reporter.

Мицотакис сподели в събота, че " дребното наши съграждани над 60 години, които към момента не са имунизирани, ги предизвиквам през днешния ден: Направете стъпката. Не е въпрос на санкция. Да, санкцията ще бъде наложена, само че това е най-малкото. Защитете живота си, живота на тези, които обичате и разберете, че имунизацията е безвредна. "

Гръцките здравни чиновници настояват, че най-уязвимите хора са тези, които не са имунизирани. Преди това управляващите оповестиха проекта си за въвеждане на мандата през ноември, когато към половин милион възрастни хора бяха неимунизирани. През времето от оповестяването на мандата и неговото използване 220 000 от тези възрастни хора са били имунизирани.

Тези, които откажат имунизацията, ще бъдат санкционирани със 100 евро месечно. Глобата ще бъде събрана от гръцките данъчни управляващи, а средствата ще бъдат пренасочени към лечебни заведения, лекуващи пациенти с Covid-19.

Гърция разгласи, че общо 19 772 нови случая на Covid-19 са били диагностицирани в страната в петък, до момента в който 72 души, страдащи от ковид, са умряли през последните 24 часа.
 Неваксинираните над 60 година в Гърция ще бъдат глобявани от идната седмица
Неваксинираните над 60 година в Гърция ще бъдат глобявани от идната седмица

Административната глоба е 100 евро на месец

В четвъртък в Гърция записва общо 80 смъртни случая, свързани с коронавирус; което съставлява понижение с осем. Общо 20 409 случая на Covid-19 бяха диагностицирани в четвъртък в Гърция.

Броят на постъпилите нови пациенти с ковид в гръцките лечебни заведения в петък доближи 560, което демонстрира дневен спад от -4,6%. Средният брой постъпили през последните седем дни е 570 пациенти.

Междувременно в петък в Гърция има 679 души на вентилатори, което демонстрира нарастване с 15 спрямо предходния ден.

Сред интубираните пациенти чиновниците показват, че 565 (83,21%) са неимунизирани или отчасти имунизирани, а 114 (16,79%) са изцяло имунизирани.

Общо 65 случая на Covid-19 бяха хванати след инспекции на входните врати и границите на страната.

Общият брой на случаите към петък е 1 632 641. На базата на доказаните случаи от последните седем дни 577 се смятат за свързани с пътешестване от чужбина, а 2326 са свързани с към този момент прочут случай.

По-голямата част от антиваксърите в Гърция отхвърлят да получат ваксини против Covid-19, тъй като били принудени да го създадат. Това откри скорошно изследване на публичното мнение, оповестено предходната седмица.

Според изследване на Focus Bari за YouGov.gr, извършено на 21-31 декември 2021 година измежду хора на възраст 18-74 години, нежеланието да се имунизират е по-високо измежду тези на възраст под 44 години.

65% от отказващите имунизация споделят , че не желаят да получат имунизациите, тъй като считат, че са принудени да го създадат.

57% споделят, че имунизацията към момента е в пробна фаза, а 43% показват угриженост по отношение на дълготрайните странични резултати.
 Гърция удължава със седмица строгите ограничения против COVID-19
Гърция удължава със седмица строгите ограничения против COVID-19

Ограничения за питателните и спортните обекти, отдалечена работа...

21% споделят, че пандемията от ковид е " измислена " . Струва си да се спомене обаче, че 83% от респондентите споделят, че към този момент са имунизирани.

8% настояват, че може да се имунизират, до момента в който 9% евентуално или несъмнено няма да се имунизират.

Между януари и декември 2021 година са извършени 8 изследвания на публичното мнение в цялата страна по този въпрос.

, демонстрира постоянен растеж от януари до октомври 2021 година и оттова нататък остава постоянен или нищожно нараства при последните три измервания, нарастване, което идва основно от по-възрастните възрастови групи.

Съобщава се, че резултатите от последното допитване в края на 2021 година демонстрират, че малко повече от 4 на всеки 5 гърци към този момент са имунизирани или имат уречен час, или сигурно ще се имунизират.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР