Властите в Гърция обявиха, че са разположили още граничари, които

...
Властите в Гърция обявиха, че са разположили още граничари, които
Коментари Харесай

Гърция затваря вратата за мигранти, които нямат право да останат

Властите в Гърция оповестиха, че са разположили още граничари, които да " затварят вратата " за мигранти, които нямат право да останат, най-новият симптом за втвърдяващата се позиция против търсещите леговище след нов скок в броя на идващите.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи пред Народното събрание, че е одобрил наемането на на 400 граничари на сухопътната граница на Гърция с Турция и още 800 граничари за нейните острови. Гърция също ще модернизира морските си патрулни интервенции, добави той, оповестява " Ройтерс ".

В сряда определеното през юли консервативно държавно управление разгласи проекти да закрие пренаселените бежански лагери на островите и да ги размени с по-ограничителни центрове за задържане.

" Добре пристигнали в Гърция са единствено тези, които изберем. Онези, които не са добре пристигнали, ще бъдат върнати ", настоя Мицотакис, допълвайки: " Ние ще затворим за непрекъснато вратата за незаконните трафиканти на хора, за тези, които желаят да влязат, макар че нямат право на леговище. "

Гърция беше главният вход към Европейския съюз за повече от 1 млн. души през 2015 и 2016 година

Пристигащите мигранти и бежанци от прилежаща Турция още веднъж набъбнаха, а повече от 37 000 души са натъпкани в уреди на острови, които работят надалеч над техния потенциал.

Гръцкото държавно управление желае да реалокира до 20 000 души в континенталната част на страната до края на година.

То също по този начин създаде нова рамка за ускорение на молбите за обработването на молбите за леговище, което правозащитните организации разкритикува като " бърз " опит, който ще попречва достъпа до обективен развой за даване на леговище за бежанците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР