Доминиканските власти казват, че може да отнеме месеци, за да идентифицират всичките 27 души, убити при експлозията тази седмица

...
Властите в Доминиканската република казват, че може да отнеме месеци,
Коментари Харесай

Властите в Доминиканската република казват, че може да отнеме месеци, за да идентифицират всичките 27 жертви който загина при мощна експлозия близо до столицата на страната тази седмица

От Асошиейтед прес, 17 август 2023 г., 17:34 ч.

САН ХУАН, Пуерто Рико -- Властите в Доминиканската република заяви в четвъртък, че може да отнеме месеци, за да идентифицира всичките 27 жертви, загинали при мощна експлозия близо до столицата на страната тази седмица.

Съобщението дойде като приятелите и семейството продължават да се опитват да потвърдят дали техните близки са загинали при експлозията в понеделник в пекарна в град Сан Кристобал, точно на запад от Санто Доминго. Петдесет и девет души бяха ранени, като по-голямата част от тях все още са хоспитализирани.

Експлозията избухна в средата на следобеда в оживена търговска зона в центъра на града, пълна с предприятия, включително банка и железария.

Все още се води разследване за причината за експлозията и властите казаха, че ще държат отговорни всеки бизнес, който не работи правилно. На пожарникарите бяха необходими три дни, за да потушат пламъка, който според служители се е разпространил от пекарната до железарския магазин в съседство, а след това и до близкия мебелен магазин.

Само седем от 27 открити тела са идентифицирани и предадени на семействата им, каза Санто Хименес, директор на института по криминалистика, на пресконференция. Може да отнеме до три месеца, за да се идентифицират някои от жертвите, каза той. Властите работят със семейството и приятелите, които биха могли да предоставят полезни подробности, като наличие на татуировки или белези, добави той. в моргата е непокътнат.

Понеделник отбеляза втория път, когато Сан Кристобал, родното място на диктатора Рафаел Трухильо, беше засегнато от голяма експлозия. Оръжеен склад избухна през октомври 2000 г., убивайки най-малко двама души и ранявайки повече от две дузини други, принуждавайки властите да евакуират хиляди.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР