Властите в Чехия обявиха 23-ти декември, събота, за ден на

...
Властите в Чехия обявиха 23-ти декември, събота, за ден на
Коментари Харесай

Траур в Чехия след кошмара с 14 трупа и много ранени от масов убиец

Властите в Чехия оповестиха 23-ти декември, събота, за ден на печал за жертвите на стрелбата на университета в Прага, съобщи организация Ройтерс.

Министерството на външните работи на Чехия осведоми в обществените мрежи, че към момента се работи по установяването на самоличността на жертвите на вчерашната пукотевица в Прага. Затова още не е известно дали измежду тях има жители на непознати страни.

Ръководството на вътрешното министерство и на полицията дадоха конференция, на която беше оповестено, че причинителят на закононарушението е 24-годишният Давид К. - студент в Карловия университет. Той е прострелял 14 души в една от постройките на Философския факултет на площад " Ян Палах ", преди да се самоубие. Ранени са 25 души, 10 от които - тежко.

" Много младежи излишно изгубиха живота си. Има доста ранени. Някои за жалост доста тежко. Няма опрощение за този ужасяващ акт и аз съм надълбоко накърнен и погнусен от това безсмислено и брутално принуждение. Към момента наподобява, че това е дело на уединен стрелец, който към този момент е мъртъв. Не е интернационален тероризъм или проведена престъпност ", сподели в особено послание министър председателят на Чехия Петер Фиала.

Предполага се, че нападателят е виновен и за още едно ликвидиране - на мъж и дребната му щерка предходната седмица в село край Прага.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР